Reaktioner fra valgnatten

Nysgerrige borgere var tilstede til langt ud på natten. Her er reaktionerne.

Af Oliver Boie
Udgivet 22/11/17 10:50

       

Omkring hundrede langelandske borgere og politikere var i går aftes samlet i byrådssalen i Rudkøbing. Alle havde de set frem mod denne aften, hvor Langelands nye borgmester skulle udråbes. Flere borgere så valget som en gyser, og at der ville blive dødt løb mellem Venstres Jan Ole Jakobsen og SF’s Tonni Hansen. Stemningen var spændt.

 Borgere glæder sig over resultatet  

”Jeg glæder mig til en periode vi går i møde med en ny SF Borgmester. Udfaldet er kommet af de emner SF har taget op, jeg tror de har fået en høj prioritet blandt Langelands borgere,“ udtaler borger Flemming Neperus.

Flemming var mødt op på rådhuset af ren og skær interesse, og har fulgt nøje med i valgkampen. Han ser lyst på fremtiden som borger på Langeland.

“Der bliver en ordentlighed over tingene, som jeg ved man får med SF og Tonni Hansen, det har ligget fast at Langeland har ønsket noget andet,” siger Flemming Neperus yderligere.

Ulrik Pihl var ligeledes mødt op på rådhuset i går aftes. Han var som Flemming Neperus, også mødt op på rådhuset grundet stor interesse.

“Vi skal se fremad og få et godt samarbejde. Vælgerne har talt. Det er en jordskredssejr til Tonni Hansen, der skal sikre bredt samarbejde på Langeland,” siger Ulrik Pihl..

Storsejr til SF

Efter de første valgsteder var optalt, begyndte det så småt at ligne en storsejr til Tonni Hansen. Omkring kl. 22:30 var Langelands største valgsted i Rudkøbing talt op, og her var der nu ikke længere tvivl om valgets resultat. Tonni Hansen havde vundet valget, og SF gik markant frem med 28,8% og 6 nye mandater - ved sidste valg i 2013 blev SF slet ikke valgt ind i byrådet.

Med 2.193 personlige stemmer, og en længere konstitueringsrunde, kunne Tonni Hansen sent i nat kalde sig ny borgmester på Langeland.

Om Langelænderne kan få indfriet de store forventninger der er til Tonni Hansen, må tiden nu vise.  


TV-klip og billede: Oliver Boie og Wincentz Heim

Radikale klarede ikke cuttet - igen

Langelændernes sammenhold reddede Ebbes liv

Langelands unge efterspørger natbus

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 10:50.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Oliver Boie

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.