Svendborggenserne: Det bliver mere af det samme

Socialdemokraterne har lavet konstitueringsaftale med SF, Venstre og De Konservative, og borgerne er overvejende tilfredse med den brede aftale. De mener ikke, at den kommer til at ændre på det store billede.

Af Iben Kvist, Maria Thielfoldt, Stine Redsted
Udgivet 22/11/17 10:21

       

En bred aftale signalerer status quo, mener borgerne i Svendborg. De er dog splittede om, hvorvidt det er godt eller skidt. Nogle synes, at konstitueringsaftalen signalerer stabilitet. En stabilitet som Svendborg har brug for, oven på den økonomiske situation. 

”Kommunen er jo i knæ økonomisk, så det er da vigtigt, at man ikke bekriger hinanden, men prøver at samarbejde og redde stumperne. Det er vigtigt - også for et udkantsområde,” siger lektor i dansk på Svendborg Gymnasium Lars Hansen, 62 år, der selv har stemt på borgmesteren. 

Den 19-årige gymnasieelev Anne Heckmann er enig, og håber at den nye konstituering vil føre til en grønnere linje. 

Hun forklarer: ”Jeg har ikke noget imod en aftale mellem rødt og blåt, men jeg vil egentlig bare gerne have mere fokus på miljøet, så det må vi se, om det sker.”

Kunstner og dekoratør Anne Nørgaard, 48 år, tilslutter sig koret af tilfredse borgere. 

”Jeg synes det er godt, at der er et samarbejde. Ellers kommer man jo ingen vegne, hvis man bare sidder alene,” siger hun.

Andre mener, at et rødt flertal forpligter, og socialdemokraterne burde have indgået i en konstituering med de resterende røde partier. Den 29-årige styrmand Nikolaj Larsen fortæller:

”Hvis Bo Hansen havde kunnet få et rødt flertal, så var det vel det, vælgerne ville have,” siger han og fortsætter: ”Jeg havde gerne set det gå i en anden retning, end hvad det tidligere har været. Men når Socialdemokraterne har lavet aftale med Venstre, så bliver det jo bare det samme, som det hele tiden har været.” 

Og så er der dem, som mener, at det hele bare kan være ligegyldigt.

”Jeg synes, det er lige meget, hvem der sidder på taburetten her i Svendborg, så går det ad helvede til,” siger Kaj Lycke Henriksen, pensionist på 62 år.

Og Kaj Lycke Henriksen er ikke alene om den holdning.

”Et samarbejde er lige så godt som så meget andet jo, med alle de lokumsaftaler de kan finde på at lave alligevel, så kan det være hamrende lige meget, hvad der sker. Det kommer ikke til at betyde en skid for mig. Dagene går bare videre,” siger DSB-medarbejderen Jesper, 59 år.

Foto: Stine Redsted

Byens Bro i Odense: OK18-aktioner lægger pres på forhandlerne

Fald i søvn med naturens lyde

Varmeste aprildag siden 2007 – og en ny rekord kan være på vej

Flere blomster råber højt om overgreb #BeeToo

Den hotteste model i byen: Få et overblik over den danske model her

De konservative byder Socialdemokraterne op til dans i Svendborg

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 10:21.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Iben Kvist, Maria Thielfoldt, Stine Redsted

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.