đŸŽ„ Her er Nyborgs nye byrĂ„d

Kenneth Muhs var aftenens helt store vinder, da han fik mere end fire gange sÄ mange stemmer som fÞrsteudfordreren fra Socialdemokratiet.

Af QĂ«ndrim Fazliu
Udgivet 22/11/17 08:11

       

Det var en Kenneth Muhs, som tog sig sin tid natten til onsdag, mens alle sad og ventede spændte på, hvem der var kommet ind i byrådet. Venstre havde fået 47,4% af stemmerne og sikret sig 13 ud af 25 pladser i byrådet, hvilket er absolut flertal. 

Først ved 01-tiden kom Muhs gående med listen over de byrødder, som skal repræsentere nyborgenserne i byrådet de kommende fire år. Der blev klappet og jublet, hver gang borgmesteren tilkendegav navn og stemmer på de forskellige byrødder.

Da man nåede til Jan Reimer Christensen, den tidligere socialdemokrat, som efter valget i 2013 skiftede fra Socialdemokratiet til Venstre, blev der indledningsvist buh'et fra nogle af de tilstedeværende venstrefløjspartitilhængere. Men Venstrefolk og andre gav hurtigt igen og jublede, klappede og hujede, så buh-råbene blev overdøvet. 

Muhs og Venstre har muligheden for at køre solo, eftersom de har absolut flertal i byrådet. Om det kommer til at ske, vil vi måske få svar på i løbet af i dag eller de næste par dage.

MEDLEMMER AF NYBORG BYRÅD - STEMMETAL

Kenneth Muhs (V) -  5510
Vibeke Ejlertsen (S) - 1317
Erik Rosengaard (V) - 348
Sonja Marie Jensen (S) - 633
Jørn Terndrup (V) - 230
Tilde Nielsen (V) - 308
Per Chrone Jespersen (S) - 531
Peter Wagner Mollerup (V) - 215
Martin Stemann (S) - 373
Carsten Kudsk (DF) - 563
Jan Reimer Christiansen (V) - 204
Rameesh Thirugnansambather (S) - 216
Søren Svendsen (V) - 185
Albert Pedersen (S) - 193
Anja Kongsdal (V) - 177
Suzette Frovin (SF) - 473
Kaj Refslund (V) - 165
Jacob Nilsson (V) - 161
Jesper Nielsen (S) - 162
Anne Dyrhøj (V) - 133
Frits Christensen (S) - 150
Anne Marie Palm-Johansen (DF) - 201
Jørgen Jørgensen (V) - 122
Poul Erik Knudsen (S) - 124
Martin Huus (V) - 98

Se her Kenneth Muhs læse navne og stemmetal op for de nye byrødder i denne video:  

 

Bred konstituering i Nyborg (Video)

Der drikkes gravĂžl hos Socialdemokratiet

Venstre gemmer sig bag lukkede dĂžre

Muhs kommer hurtigst ud af starthullet

Borgmester Muhs og fĂžrsteudfordrer sĂŠtter deres krydser

Denne historie er forventelig tilgÊngelig pÄ medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 08:11.

Hvis du har spÞrgsmÄl eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Qëndrim Fazliu

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  SĂžgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhĂžrer den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik pÄ Syddansk Universitet. Du kan lÊse mere om uddannelserne pÄ www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rÄdighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet pÄtager sig ikke ansvaret for indholdet pÄ medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to Ă„r efter oprindelig udgivelse og slettes fem Ă„r efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et Ă„r efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sÊtter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besÞgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, sÄ sÊtter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) nÄr du logger ind, sÄ systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse pÄ alle bidragsydere. Af sikkerhedsmÊssige Ärsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, nÄr bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende vÊrktÞjer fra tredjepart. Alle disse vÊrktÞjer skal dog aktiveres af den besÞgende, fÞr de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.