Svendborg mens du sov

Allerede inden alle stemmerne var talt op, overraskede kommunalvalget i Svendborg Kommune. Her kan du få overblik over valgnattens vigtigste begivenheder.

Af Marie Nissen, Sebastian Stork, Sophie Bavnhøj, Tobias Sonne Olsen
Udgivet 22/11/17 07:11

       

Det var en lang nat på rådhuset i Svendborg. Et kronologisk overblik over nattens herligheder, eller forfærdeligheder, alt efter politisk overbevisning, får du her:

Gik man lidt tidligt i seng i Svendborg i går aftes, gik man måske glip af optælling af første valgsted, nemlig Drejø. Klokken 20:42 var alle stemmerne talt op, og venstre fik 33,9% af stemmerne, en andel af stemmerne de ikke kunne bryste sig af særlig længe. Allerede klokken 22:24 nappede Socialdemokratiet føringen, mens Dansk Folkeparti gik tilbage på valgprocenterne.

23:09 stod det klart, at Socialdemokratiet fik godt en tredjedel (30%) af stemmekagen. En fattet Bo Hansen (A) tog imod krammere fra højre og venstre. Små tyve minutter senere smed Konservatives spidskandidat, Henrik Nielsen, kommentaren: ”Hvis Bo Hansen (A) kan mobilisere et flertal, så vil vi gerne være med.”

Herefter følger en masse snak og aftaler politikkerne imellem. De næste knap fire time gik med at rende frem og tilbage hos hinanden.  

KL. 00.29: Ullemose: “Jeg er klar til at snakke om uddeling af poster”.
KL. 00.56: Henrik Nielsen, (C), er gået ind til socialdemokratiet til forhandlinger.
KL. 01.57: Horneman er skuffet, udtaler han til Medietorvet.dk.
KL. 02.00: Der arbejdes på et flertal - alle forhandlinger går dog gennem A.
KL. 02.08: Det er Alternativets tur hos Bo Hansen igen.
KL. 03.16: Bo Hansen holder skiftevis møder med Dorthe Ullemose og de røde partier.

Klokken fire siger Bo Hansen det, mange har ventet på: ”Om tre kvarter er vi færdige”. Om det var udmeldingen fra Bo Hansen, eller blot trætheden, der meldte sig banen, så tog Ullemose hjem, for at sove. Hun vil ikke indgå i noget, hvor hun ikke får nok til gengæld.

Ti minutter efter, klokken 04:15, sprinter Rasmus Drabe (SF) til forhandlingslokalet med Socialdemokratiet. Og 04:24 lyder meldingen: ”Nu er vi færdige.”

KL. 04:27: Interviews med Jesper Kiel (Ø). Han mener at Bo Hansen har kastet sig i armene på V, K og SF, og svigter hans vælgere som har stemt for en rød konstellation. Han udtaler sågar, at Bo Hansen burde skamme sig.
KL. 04:40: Socialdemokratiet vælger at indgå i konstituering med Venstre, Konservative og SF.

Og klokken lidt i fem i morges står det fast, at Bo Hansen (A) er ny borgmester i Svendborg Kommune med 10 mandater til Socialdemokratiet. Den nye konstituering består af Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og SF. Bo Hansen bliver borgmester, Lars Erik Hornemann (V) bliver viceborgmester, og V, C og SF får formandsposter, der dog endnu ikke er fastlagte. Sden nye borgmester svarer til partisammensætning at, “Det er ikke en lappeløsning. Rigtig mange ønskede en aftale over midten.”

Foto: Mikkel Sloth

Dur ikke, væk! – Søvndal smidt på porten

22-årig byrådskandidat i Svendborg: "Jeg skal ikke være politiker, jeg skal en anden vej"

Borgmesterkandidat Bo Hansen ønsker et klart rødt flertal

Pølser skaber splid i Svendborg

Velkommen til rådhuset, må jeg tage i mod din stemme?

Unge kandidater til byrådet tiltrækker unge

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 07:11.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Marie Nissen, Sebastian Stork, Sophie Bavnhøj, Tobias Sonne Olsen

APROPOS   //  Bjour   //  Bladet   //  C Fyn   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.