Enhedslistens spidskandidat i Svendborg: "Vi er blevet brugt som en trussel"

De konstituerende forhandlinger i Svendborg Kommune blev sent natten til onsdag afsluttet på Svendborg Rådhus, og det faldt ikke ud til Enhedslistens fordel.

Af Niels Nedergaard
Udgivet 22/11/17 06:08

       

Enhedslistens spidskandidat i Svendborg Kommune, Jesper Kiel, vandrede længe fra dør til dør inde på Svendborg Rådhus, hvor han og partiet længe var en del af de konstituerende forhandlinger. Forhandlingerne faldt dog aldrig ud til Enhedslistens fordel, og derfor mener Jesper Kiel, at han og resten af partiet blev brugt som en trussel i Socialdemokraternes spil.

”Vi kæmpede, hvad vi kunne for at få indflydelse og for at holde Dansk Folkeparti ude af konstitutionerne. Vi blev præsenteret for nogle absurde konstruktioner, hvor vi i et eller andet udstrækningsniveau skulle have DF med på bordet, og samtidig blev vi ikke tilbudt noget, som vi egentlig ville have,” siger Jesper Kiel til Medietorvet.dk efter konstitueringens afslutning, inden han tilføjer:

”Jeg tænker derfor, at vi egentlig mere bare er blevet brugt som en trussel overfor Venstre og Konservative i forhold til at få banket dem på plads i forhold til en konstituering, hvor de pegede på Bo Hansen som borgmester.”

Klar til at indgå aftaler med Socialdemokratiet

Selvom Jesper Kiel og Enhedslisten ikke blev en endegyldig del af den konstituerende aftale i Svendborg Kommune, så ser spidskandidaten fortsat muligheder for at samarbejde med Bo Hansen og Socialdemokratiet, såfremt at den nyvalgte borgmester ønsker at lave aftaler med Enhedslisten.

”Det er jo stadigvæk sådan, at det ikke er dem der konstituerer sig, der bestemmer politikken. Det er jo i sidste ende byrådet, så hvis Socialdemokratiet vil, så har de altid muligheden for at trække Svendborg i en mere solidarisk retning og i en mere grøn retning.”

”Det er jo klart, at det er en dårlig start. Bo Hansen lægger her ud med, at forlove sig med de borgerlige,” lyder de afsluttende ord fra Jesper Kiel.

Enhedslisten og Jesper Kiel kan dog glæde sig over, at de fortsat er repræsenteret i Svendborg Byråd, hvor Jesper Kiel blandt andet selv blev valgt.

Foto: Niels Nedergaard

LAs spidskandidat vil ud af politik efter nederlag: Lidt af en befrielse for mig

Drama i Svendborg: DF misser viceborgmesterposten

Slut med kommunalpolitik efter 28 år i byrådet: Det er vemodigt

AnneLise Ømand før valgresultat: Jeg er helt afslappet

Tilflytter i Svendborg: Valget er svært for mig

HØJREs eneste kandidat i Svendborg: Konservatisme er stadig vigtigt for mig

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 06:08.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Niels Nedergaard

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.