Rød-blå koalition gør Bo Hansen til borgmester i Svendborg

Socialdemokratiet har fået 10 mandater efter et strålende valg. Det betyder, at borgmesterposten efter lange forhandlinger og med et samarbejde henover midten tilhører socialdemokraten Bo Hansen. Den 42-årige socialdemokrat er den yngste nogensinde i Svendborg til at kunne hænge borgmesterkæden om halsen.

Af Jade Wittenkamp, Lærke Sivkjær, Nynne Louise Søgaard Mortensen
Udgivet 22/11/17 04:47

       

Med 30 procent af stemmerne er Socialdemokratiet det største parti i Svendborg Kommune, og Bo Hansen kan sætte sig til rette i borgmesterstolen.

Selvom Socialdemokratiet kunne ånde lettet op og gå tilfredse til forhandlinger, kom resultaterne på konstitueringsaftalen ikke lige med det samme.

Dansk Folkeparti (DF) var de første, der blev inviteret ind i varmen hos Socialdemokratiet (A) til forhandling. Deres spidskandidat, Dorthe Ullemose, var med det samme klar på at være en del af en bred konstituering.

"Den konstellation kunne dog ikke lade sig gøre," siger Bo Hansen. 

Forhandlingerne trak i langdrag og de forskellige partier, især Alternativet, Enhedslisten og DF, kunne på skift gå ud og ind ad døren ind til Socialdemokraternes rum. 

Tingene tog dog en drejning til sidst, cirka kl. 04.40, hvor Socialdemokratiet valgte at indgå i en konstituering med Venstre, Konservative og SF.

Lars Erik Hornemann (V) bliver ny viceborgmester.

Foto: Jade Wittenkamp

Svendborgs nyvalgte borgmester: Først skal økonomien i orden

Sådan fordeler mandaterne sig i Svendborg Kommune

Socialdemokratiet er stemmesluger i Svendborg

22-årig byrådskandidat i Svendborg: "Jeg skal ikke være politiker, jeg skal en anden vej"

Borgmesterkandidat Bo Hansen ønsker et klart rødt flertal

Svendborgs mindste valgsted: Nu er stemmerne talt op på Drejø

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 04:47.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Jade Wittenkamp, Lærke Sivkjær, Nynne Louise Søgaard Mortensen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.