Venstre genvinder borgmesterposten i Assens efter en dramatisk aften og nat

De lange knives nat er ved at være omme. Efter mere end tre lange timer ved forhandlingsbordet, er det endelige resultat i Assens Kommune, at Søren Steen Andersen bliver siddende i den varme borgmesterstol.

Af Anne Bolding, Luka Emil Jørgensen
Udgivet 22/11/17 02:05

       

På en vild og dramatisk aften i Assens var det i perioder svært at følge med. I sidste ende blev den endelige konstitueringsaftale indgået mellem Venstre, Konservative, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre, hvor Konservative løb afsted med viceborgmesterposten.

Formandsposterne blev fordelt således: Børne- og familieudvalget gik til Socialistisk Folkeparti, Social- og Sundhedsudvalget står åbent og tilbydes Socialdemokratiet, og det samme gælder Erhvervs- og Kulturudvalget. Miljø- og Teknikudvalget tildeles Venstre, mens Børne- og Ungeudvalget går til Radikale Venstre.

”Det er det her, der står ved magt. Det er det her, der er skrevet under på af de fire partier,” udtaler Venstres Søren Steen Andersen, den genvalgte borgmester.

Det er værd at bemærke, at konstitueringen er gået på tværs af rød og blå blok, samt at Venstre har ønsket et bredt samarbejde.

”Det sikrer det bedst mulige ejerskab i kommunalbestyrelsen i forhold til de lange linjer, der også skal være i politikken,” fortæller han.

Borgmesteren er godt tilfreds med udfaldet af både aftenens og nattens resultat, der betød, at partiet er gået hele 7,9 procent frem.

”Det har jeg det rigtig godt med. Vi har haft et kanonvalg i Venstre her i Assens,” fastslår han med et stort smil på læben.

Fotokredit: Louise Olifent. 

Førstegangsvælger: Kommunalvalget vakte min interesse for politik

Thulesen Dahl: Vi har været for dårlige til at forklare skolelukninger

Assens mens du sov

Assens på valgnatten: Det skal du holde øje med

Tre hurtige til borgmesterkandidaterne

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 22/11/19.

Historien blev sidst gemt den 22/11/17 02:05.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Anne Bolding, Luka Emil Jørgensen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.