Vibeke Ejlertsen: Muhs vinder i skyggen af tidligere borgmestre

Vibeke Ejlertsen (S) mener, at Kenneth Muhs' (V) sejr skyldes tidligere borgmestres gennemførelser

Af Victor Hansen
Udgivet 21/11/17 23:50

       

Vibeke Ejlertsen gør det klart, at partiet ikke har gjort noget galt. De har ført den rette valgstrategi. Hun påpeger, at Kenneth Muhs' (V) sejr skyldes "borgmestereffekten" og tidligere gennemførelser i byrådet. Ifølge hende skyldes de første 5 procent af Kenneth Muhs' stemmer borgmestereffekten.

"Det der har skabt et økonomisk fundament, er ikke Kenneth. Det er tidligere borgmestre. Og det er salg af Dong-aktier f.eks. Det betyder, at der ikke har været nogen sten på vejen. Og så tror jeg, at der er rigtig mange, der siger "Jamen, det går jo godt. Hvorfor skal vi lave om på det?" Det er måske de færreste, der egentlig interesserer sig for kommunalpolitik op til valget. Så længe hverdagen fungerer for dem, så længe busserne kører, så længe børnene kan komme i skole. Så er det jo fint," siger Vibeke Ejlertsen.

Med Kenneth Muhs som borgmester er Carsten Kudsk (DF) 1. viceborgmester, og Vibeke Ejlertsen bliver 2. viceborgmester. De bytter dermed plads fra sidste byråd.

Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti deles om formandsposterne i Skole- og Dagtilbudsudvalget, Teknik- og Miljøudvalget, Beskæftigelsesudvalget og Børne- og Ungeudvalget.

Frem- og tilbagegang
Vibeke Ejlertsen har fået 1317 personlige stemmer. Hun og 8 medlemmer af Socialdemokratiet har fået plads i byrået sammen med én fra SF, to fra DF og 13 fra Venstre. Kenneth Muhs har fået 5510 personlige stemmer og har dermed fået 4193 flere stemmer end Ejlertsen. 

"Det er en trist fornemmelse efter en så lang og intensiv valgkamp, som jeg synes har været ordentlig og anstændig," fortæller Vibeke Ejlertsen.

Ved sidste valg fik Kenneth Muhs (V) 2517 personlige stemmer. Han har altså fordoblet sit antal af personlige stemmer fra sidste valg. Vibeke Ejlertsen fik 214 personlige stemmer som byrådskandidat i 2013. Hun har opnået 1103 flere stemmer denne gang som borgmesterkandidat. 

I 2013 modtog socialdemokraternes tidligere borgmesterkandidat, Erik Christensen, mere end det dobbelte af Ejerletsens personlige stemmer. Christensen fik 3373 personlige stemmer.

Socialdemokraterne vender tilbage
Ejlertsen forventer stadig at have plads som formand for Socialdemokratiet i Nyborg. Hun fortæller, at hun og partiet skal sunde sig efter dette resultat, men de regner med at komme stærkt tilbage.

"Nu har vi en ny situation. Nu kan vi godt tillade at være mere skarpe. Nu har vi et nyt ståsted, end vi har haft tidligere," siger Vibeke Ejlertsen.

Det er en ny situation for partiet. Sidste valg havde det socialistiske valgforbund et flertal på 53 procent. Kommunen blev for første gang borgerlig i 2001 ved Jørn Terndrup (V) som borgmester.

Om Vibeke Ejlertsen vender tilbage som borgmesterkandidat i 2021 kan ikke udelukkes, men på givent tidspunkt er det ikke afgjort.

Foto: Victor Hansen

Tidligere borgmester er tilbage i byrådet

Nyborg mens du sov

Kenneth Muhs glemmer Alternativet i valgrus

Venstre gemmer sig bag lukkede døre

Muhs kommer hurtigst ud af starthullet

Borgmester genvalgt med sikker sejr i Nyborg

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 21/11/19.

Historien blev sidst gemt den 21/11/17 23:50.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Victor Hansen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.