Johannes Lundsfryd løfter arven: Socialdemokratiet genvinder Middelfart

Med offentliggørelsen af stemmerne fra de sidste valgsteder står det nu klart, at Socialdemokratiet får absolut flertal i Middelfart

Af Jakob Svensmark
Udgivet 21/11/17 23:32

       

Johannes Lundsfryd og Socialdemokratiet får i aften et stort valgresultat til kommunalvalget i Middelfart. Med 48,6 procent af stemmerne, får de, med hjælp fra valgforbundsstemmer fra De Radikale og SF, det absolutte flertal med 14 mandater i byrådet, og kan de næste fire år træffe beslutninger helt udenom de øvrige partier i byrådet.

Dermed er Socialdemokratiet, og ikke mindst Johannes Lundsfryd, den helt store sejrherre ved valget.

Johannes Lundsfryd kan glæde sig over en fremgang på 9 procent siden sidste gang.

En ny borgmester 

Det er ikke mere end tre måneder siden, at Johannes Lundsfryd overtog borgmesterposten fra Steen Dahlstrøm, og der var derfor mange, som ikke havde turde håbe på et så godt valg for Socialdemokratiet.

Den store fremgang til Socialdemokratiet betyder også, at der ikke er mange af de øvrige partier, som har haft det valg som de havde håbet på.

Kun SF går en smule frem, men ikke tilstrækkeligt til, at de får det ekstra mandat som de på forhånd havde håbet på. Eftersom SF og Socialdemokratiet har indgået et valgforbund, ender SF's "tabte" stemmer sandsynligvis med at gå til Socialdemokratiet.

Valgets store tabere

Hvis man ser bort fra Alternativet, som er opstillet for første gang, går alle øvrige partier i byrådet tilbage. Værst ser det ud for Det Konservative Folkeparti som går tilbage med 2,6 procent, og dermed mister det ene af deres to mandater i byrådet.

Foto: Tom M. Nielsen

Fra prins Johannes til kong Lundsfryd

100 års socialdemokratisk borgmesterstyre bliver en realitet i Middelfart

Stor fremgang til Socialdemokratiet i Middelfart

🎥 Middelfart i ekstase over regionsrådsvalgfesten

Purung og kommunalpolitiker

🎥 Regionsrådsvalg… Hvad for et regionsrådsvalg?

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 21/11/19.

Historien blev sidst gemt den 21/11/17 23:32.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Jakob Svensmark

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.