Thulesen Dahls borgmesterdrømme smuldrer trods nye forhandlinger

Valgets mulige overraskelse Jens Henrik Thulesen Dahl, fra Dansk Folkeparti, blev af flere etablerede medier spået at kunne gå hele vejen og snuppe borgmesterposten i Assens Kommune. Men med blot 3 mandater, bliver vejen til den varme stol en noget nær umulig opgave.

Af Nikolai Rosler Jørgensen
Udgivet 21/11/17 23:24

       

Ved første øjekast virker det til at blive et skuffende valg for Dansk Folkeparti og deres spidskandidat Jens Henrik Thulesen Dahl i Assens Kommune. Partiet, som håbede på at sikre sig deres første borgmester, sad helt uden for forhandligerne indtil Socialdemokratiet inviterede dem til møde. Umiddelbart har deres indflydelse på skolelukningerne i Assens Kommune været afgørende i forhold til udfaldet af stemmerne.   

”Der er ikke nogen tvivl om, at den debat, der har været om skolelukninger, har haft en indflydelse på resultatet,” fortæller Jens Henrik Thulesen Dahl til Medietorvets udsendte.

“Jeg er da ærgerlig over resultatet, men jeg må tage til efterretning, at det så er det, vælgerne har besluttet,”, fortsætter en tydeligt skuffet Jens Henrik Thulesen Dahl.  

Endnu kan alt ske, og intet er slut før alle forhandligerne er på plads. Men det vil kræve en kæmpe indsats fra Jens Henrik Thulesen Dahl og hans partikammerater i DF. Lige nu sidder DF på blot 3 ud af de 29 mandater. Derfor vil det kræve et samarbejde med Socialdemokraterne, der sidder på 8 mandater, SF's 2 mandater, Enhedslistens og Radikale Venstres mandat hver, for at opnå flertallet og de 15 krævede mandater. Men hvor meget magt vil Socialdemokratiet afgive? Og hvad kan DF vinde på den anden fløj? Netop nu sidder DF og Venstre i forhandlinger.

Medietorvet følger sagen.

Foto: Nikolai Rosler Jørgensen

Assens mens du sov

Thulesen Dahls mareridtsaften

Kommende byrådsmedlemmer i Assens er fundet

Venstre sluger stemmerne i Assens

Assens på valgnatten: Det skal du holde øje med

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 21/11/19.

Historien blev sidst gemt den 21/11/17 23:24.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Nikolai Rosler Jørgensen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.