Karl Bidstrup: Alternativet i Svendborg går gerne i en konstituering med Socialdemokratiet - også hvis Dansk Folkeparti er med

I Svendborg vil Alternativets Karl Bidstrup ikke på forhånd afvise at gå i konstituering med Dansk Folkeparti. Partiet er i valgforbund med Enhedslisten, der på forhånd har meldt ud, at de ikke ser sig selv i en konstituering med DF.

Af Rasmus Jensen
Udgivet 21/11/17 23:23

       

Nu er stemmerne talt op for kommunalvalget i Svendborg. Socialdemokratiet har det største stemmetal, og det virker ikke usandsynligt, at den næste borgmester bliver socialdemokratisk. Dansk Folkeparti (DF) har ikke ønsket at pege på en borgmester før valget, så en konstituering med Socialdemokratiet kan være mulig.

Til spørgsmålet om Alternativet (Å) vil danne en konstituering med Socialdemokratiet (A), hvis det betyder at DF er med, svarer spidskandidat, Karl Bidstrup: ”Ja.”

Å er i valgforbund med Enhedslisten (Ø) . Men Karl Bidstrup ser ikke Ås åbenhed for en konstituering med DF som et brud på valgforbundet.

”Valgforbundet indebærer, at vi sammen arbejder for en række mærkesager. Der står ikke noget om konstituering i valgforbundet,” siger Karl Bidstrup, ”så vi siger ikke på forhånd, at vi ikke vil i konstituering med et parti. Det gør vi for at få mest mulig indflydelse.”

Vi arbejder på at få en kommentar fra Enhedslisten.

Foto: Rasmus Jensen

Enhedslisten: ”Vi er meget overraskede over Alternativets udmelding”

Pølser skaber splid i Svendborg

Blanke stemmer i Svendborg kan være udtryk for utilfredshed med politikkerne

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 21/11/19.

Historien blev sidst gemt den 21/11/17 23:23.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Rasmus Jensen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.