De konservative byder Socialdemokraterne op til dans i Svendborg

Henrik Nielsen (C) er klar i spyttet: ”Hvis Bo Hansen kan mobilisere et flertal, så vil vi gerne være med.”

Af Iben Kvist, Maria Thielfoldt, Stine Redsted
Udgivet 21/11/17 23:16

       

De konservative er klar til pardans med Socialdemokraterne men med DF som bænkevarmere.
Socialdemokraterne (A) er i flere meningsmålinger spået fremgang, og Henrik Nielsen har også en positiv forventning til valgresultatet.

”Vi forventer fremgang. Det er den fornemmelse, vi har haft under hele valgkampen, og det indtryk som vi har haft, når vi har mødt borgerne,” fortæller Henrik Nielsen.

Dermed er muligheden for et stærkt samarbejde mellem de to partier en realitet, skulle profetierne holde stik. Han fortsætter:

”Det har vi snakket med Bo Hansen (A) om, og vi er klar til at støtte hinanden hver især.” 

Dog ser de konservative helst, at samarbejdet bliver uden DF til trods for stærke rygter om en skuffeaftale mellem A og DF. 

”Hvis de (Red. Socialdemokraterne) vil konstituere sig med DF, så skal vi tænke grundigt over det. Dem har vi det jo lidt svært med,” forklarer Henrik Nielsen. 

Hornemann foretrækker blå konstituering

Lars Erik Hornemann (V) mener, at en konstituering mellem de blå partier vil sikre Venstre mest indflydelse, og hvis stemmerne tillader det, er det den konstituering, som han går efter. Han er dog ydmyg over for vælgernes dom og åbner op for en bred konstituering.

”Vi er nødt til at spille med de kort, der er,” siger Lars Erik Hornemann og fortsætter:

”Det kommer meget an på valgresultatet, vi vil ikke afvise at gå med i en konstituering med en socialdemokratisk borgmester.”

Foto: Niels Nedergaard

Byens Bro i Odense: OK18-aktioner lægger pres på forhandlerne

Fald i søvn med naturens lyde

Varmeste aprildag siden 2007 – og en ny rekord kan være på vej

Flere blomster råber højt om overgreb #BeeToo

Den hotteste model i byen: Få et overblik over den danske model her

Svendborggenserne: Det bliver mere af det samme

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 21/11/19.

Historien blev sidst gemt den 21/11/17 23:16.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Iben Kvist, Maria Thielfoldt, Stine Redsted

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.