V peger på Hans Stavnsager (S) som borgmester i Faaborg-Midtfyn

Efter opråb af mandattal i byrådssalen lader det til at Faaborg-Midtfyn kommune igen bliver ledet af en socialdemokrat

Af Rasmus Bloch Hansen
Udgivet 21/11/17 23:09

       

Hans Stavnsager (S) lignede en selvsikker mand efter mandattallene var blevet læst op i byrådssalen i Ringe. Socialdemokratiet står med et endeligt valgresultat på 31,1%, en stigning på 4,0%. Derimod ender Venstre efter en tilbagegang på hele 10,6% på 23,7%. Det er det udgangspunkt partierne nu går konstitueringsforhandlingerne med. Forud for forhandlingerne virkede udfaldet dog temmelig sikkert. Søren Kristensen udtalte på vej til forhandlingerne:

”Hans Stavnsager bliver borgmester, det er ham jeg peger på. Men nu går vi til forhandlinger.”

Samme ordlyd kommer fra Hans Stavnsager, blot med modsat fortegn:

”Det glæder mig at Venstre vil pege på mig. Nu går vi til forhandlinger, og vi går efter det brede forlig.”

 

Udfaldet undrer på ingen måde Torsten Cilleborg, lokalredaktør på Fyens Stiftstidende:

”Det ville ikke undre mig hvis Venstre og Socialdemokraterne ender med at arbejde sammen”

Parterne er nu gået i forhandlingslokalerne sammen, og forventes at være færdige om en time. Man har dog set overraskelser i lokalpolitik før, så det er endnu ikke sikkert hvem der bliver borgmester.

(Foto: Andreas Stenshøj)

Det betyder den nye konstituering i praksis

Søren Clemmensen skeptisk overfor den nye konstituering

Faaborg-Midtfyn: Her er valgets største stemmeslugere

Faaborg-Midtfyn på valgnatten: Det skal du holde øje med

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 21/11/19.

Historien blev sidst gemt den 21/11/17 23:09.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Rasmus Bloch Hansen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.