Tilbagegang for skolelukningspartierne i Assens

De mange skolelukninger i Assens har haft betydning for årets kommunalvalg. Både Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten har i flere af kommunens byer oplevet tilbagegang i stemmerne.

Af Anna Kristiansen
Udgivet 21/11/17 21:54

       

Når en kommune lukker skoler, har det konsekvenser. Ikke kun for befolkningen, men også for de politikere, der tager beslutningerne. Det mærker nogle partier nu for alvor i Assens Kommune, hvor beslutningen om at lukke to skoler i kommunen blev truffet i februar. Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten stemte for. Venstre, SF og Konservative stemte imod forslaget. 

Partierne, som stemte for skolelukningerne, har flere steder oplevet tilbagegang i stemmerne. Især i Helnæs er resultatet tydeligt: Socialdemokratiet går 16,9 procent tilbage, mens Venstre går 22,3 procent frem. Samlet set har Venstre fået 55,4 procent af stemmerne.

I Ebberup har Venstre også fået en stor fremgang på 26,1 procent. Socialdemokratiet er gået langt tilbage i forhold til tidligere med 19,3 procent. Også Dansk Folkeparti og Enhedslisten er gået tilbage i popularitet. 

Foto: Colourbox

Efter valget i Assens: Hvordan bliver samarbejdet mellem de blå og de røde?

Den offentlige transport kører ikke rent ind i Assens

Assens for fire år siden: Hvad skete der?

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 21/11/19.

Historien blev sidst gemt den 21/11/17 21:54.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Anna Kristiansen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.