Borgmester genvalgt med sikker sejr i Nyborg

Borgmesteren i Nyborg, Kenneth Muhs (V), er genvalgt med det største borgerlige flertal nogensinde set i kommunen.

Af Julie Schneider, Kristian Duch, Victor Hansen
Udgivet 21/11/17 20:54

       

Alle afstemningsområder er nu optalt. Kenneth Muhs fra Venstre skal endnu engang være borgmester i Nyborg Kommune. Han fortsætter dermed på borgmesterposten fra 2013.

13 er lykketallet

Venstre har fået 47,4 procent af stemmerne. Det er en fremgang på 15,8 procent sammenlignet med kommunalvalget i 2013. Den store fremgang betyder, at Venstre opnår hele 13 ud af de 25 mandater, der skal fordeles blandt kommunens partier. Venstres andel af stemmerne skaber alene et flertal i kommunen. Og endda også et borgerligt flertal. Det er aldrig set før i Nyborg. Derudover er Dansk Folkepartis to mandater kun med til at slå den blå valgsejr fast med et brag. 

Det er fjerde gang, Nyborg Kommune har en borgerlig borgmester. Jørn Terndrup var borgmester fra 2001-2009, og Kenneth Muhs fra 2013 og nu frem til i hvert fald 2021.

Ved sidste kommunalvalg fik Kenneth Muhs 2517 personlige stemmer. Det er endnu ikke opgjort, hvor mange personlige stemmer, der er fordelt på de enkelte kandidater.

De 25 mandater fordeler sig således i Nyborg Kommune: 

Venstre: 13 mandater

DF: 2 mandater

Socialdemokratiet: 9 mandater.

SF: 1 mandat

Foto: Victor Hansen

Partihopperen Jan Reimer: ”Jeg har det fantastisk!”

Tidligere borgmester er tilbage i byrådet

Vibeke Ejlertsen: Muhs vinder i skyggen af tidligere borgmestre

Borgmester-far er stolt over sin søn

Nyborg mens du sov

Kenneth Muhs glemmer Alternativet i valgrus

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 21/11/19.

Historien blev sidst gemt den 21/11/17 20:54.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Julie Schneider, Kristian Duch, Victor Hansen

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  KLOG PÅ...   //  Netizen   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.