Pølser skaber splid i Svendborg

Regionsrådskandidaten skælder ud på borgmester ved brug af Bangs Pølsevogn til reklame. Pølsevognsejer kan ikke se problemet.

Af Rasmus Jensen, Sophie Bavnhøj
Udgivet 21/11/17 18:14

       

Steven Johannes Legêne, der er kandidat for Enhedslisten til Regionsrådet, lagde i går et opslag op på den offentlige Facebook-gruppe SvendborgKV17Debat, der har resulteret i en debat. Det er et billede af den nuværende borgmester og borgmesterkandidat Lars Erik Hornemann uden for Bang Le Xuans pølsevogn, Bangs Pølsevogn, i Svendborg.
Borgmesteren reklamerer for sin kommende begivenhed “Vi spiser de røde”, som fandt sted lørdag d. 18 november. Borgmesterens pølsevogn var placeret i nærheden af Bangs Pølsevogn.

I Facebook-opslaget stiller regionsrådskandidaten spørgsmålstegn ved, om Bang var klar over, at han blev brugt til reklame for Venstres gratis pølsevogns-begivenhed, men ikke selv ville tjene på det.
Bang Le Xuan fortæller, at han ikke har indgået en aftale med borgmesteren om reklame eller om brug af Bang´s Pølsevogn. Selv ser han ikke et problem med borgmesterens reklame og hævder, at han blot er glad for det danske, debatglade demokrati, hvor konkurrence er en naturlighed.

”Folk tror, jeg er blevet sur. Men det er jeg ikke,” fortæller Bang Le Xuan

Delte meninger
På Facebook-gruppen har seks mennesker debatteret frem og tilbage på Steven Johannes Legêne opslag. Der er både for og i mod, og regionsrådskandidaten har selv svaret tilbage på flere af kommentarerne. En af de debatterne er Gitte Eisenreich, som også har delt opslaget på sin egen Facebook-profil. I en af sine kommentarer skriver hun:


”Jeg er faktisk ret uinteresseret i Bangs politiske x - Bang er en flink mand - han sprudler af glæde og tilfredshed, og han ER så stolt af at have sin pølsevogn - GØR ham dog ikke til en politisk brik.”

Størstedelen af kommentarerne går på kritisk af regionsrådskandidaten, da de debatterne ikke finder opslaget politisk relevant.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Erik Hornemann

Opslaget har fået fem reaktioner, 13 kommentarer og er blevet delt en gang

Foto: Sophie Bavnhøj

Svendborg mens du sov

Enhedslisten: ”Vi er meget overraskede over Alternativets udmelding”

Karl Bidstrup: Alternativet i Svendborg går gerne i en konstituering med Socialdemokratiet - også hvis Dansk Folkeparti er med

Blanke stemmer i Svendborg kan være udtryk for utilfredshed med politikkerne

Kageopskrift på en konstitueringsaftale

Overblik: Kommunalvalg i Svendborg Kommune 2017

Denne historie er forventelig tilgængelig på medietorvet.dk frem til den 21/11/19.

Historien blev sidst gemt den 21/11/17 18:14.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til historien, skal du kontakte: Rasmus Jensen, Sophie Bavnhøj

Bladet   //  DØGNDRIFT   //  Overblikket   //  Søgning  //  Administration

Alle rettigheder til indholdet tilhører den eller de studerende, der har produceret indholdet. Ved citat skal den eller de studerende, og ikke medietorvet.dk, krediteres. Ved fejl eller mangler i indhold, skal du rette henvendelse til den eller de studerende, der har produceret indholdet. Alternativt kan du kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg eller Center for Journalistik.

medietorvet.dk er indhold produceret af de journaliststuderende ved Center for Journalistik på Syddansk Universitet. Du kan læse mere om uddannelserne på www.sdu.dk/journalistik. Syddansk Universitet stiller platformen medietorvet.dk til rådighed for de journaliststuderende, men Syddansk Universitet påtager sig ikke ansvaret for indholdet på medietorvet.dk. Ansvaret for indholdet ligger alene hos den eller de studerende som har produceret og offentliggjort indholdet.

Indhold slettes skjules to år efter oprindelig udgivelse og slettes fem år efter oprindelig udgivelse. Kategorier slettes et år efter oprindelig udgivelse.

medietorvet.dk sætter ingen cookies og gemmer ikke din ip-adresse, hvis du er almindelige besøgende. Hvis du er studerende og bidragsyder til medietorvet.dk, så sætter medietorvet.dk tre cookies (admin + author_id + twofactorid) når du logger ind, så systemet kan genkende dig som bruger. Dertil har medietorvet.dk registreret navn og e-mail adresse på alle bidragsydere. Af sikkerhedsmæssige årsager gemmer medietorvet.dk bidragsyderens ip-adresse, når bidragsyderen gemmer eller opretter en artikel. Det er muligt for bidragsyderne at anvende værktøjer fra tredjepart. Alle disse værktøjer skal dog aktiveres af den besøgende, før de hentes i browseren. Hvis du er tvivl om databeskyttelsen er du velkommen til at kontakte journalistisk lektor Filip Wallberg.